odstąpienie leasingu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Damian.S
    Drive
    • 2009
    • 77

odstąpienie leasingu

mienis, to spróbój najpierw tak jak mówi german81, a później spróbuj moją wersję.
    Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
    www.gprk.pl
  • aro_40
    RS
    • 2007
    • 1529
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

odstąpienie leasingu

Może głupie pytanie, ale sporo jest ogłoszeń o odstąpieniu leasingu. Jak rozumiem, są to autka firmowe (przynajmniej w znakomitej większości). Pytanko, czy jako osoba prywatna mogę odkupić w dowolnej formie to auto od tego gościa/firmy? Oczywiście, interesuje mnie własność tego autka.
    If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

można wziąć auto w leasing na osobę fizyczną nie prowadzącą działalności gospodarczej ale to auto nadal nie będzie twoje, nie wiem do końca jak wygląda kwestia odkupienia auta od firmy leasingowej ale na chłopski rozum chyba idzie się z nimi dogadać :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• granacik
        Ambiente
        • 2009
        • 249

Wydaje mi się, że można, trzeba je wykupić (spłacić wszystkie raty + wykup).

Komentarz

• Jark7
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2008
          • 777

aro_40, przeważnie tak bywa, że jeśli ktoś chce odstąpić leasing, to robi to z powodu jakiegoś przycięcia finansowego. Przede wszystkim w takim przypadku życzy sobie odstępnego, które w jakimś stopniu pokryłoby mu raty już zapłacone (kwota do ustalenia). Proceduralnie nowy nabywca-leasingobiorca przejmuje wpłacanie kolejnych rat leasingowych. Jeśli chcesz być jako osoba fizyczna pełnym właścicielem samochodu musiałbyś to auto odkupić od właściciela, czyli albo od obecnego leasingobiorcy (musi to auto w pełni wykupić - za Twoje pioeniądze :?: , co nie zawsze wcześniej jest możliwe), lub też od firmy leasingowej.
          Musisz wziąść pod uwagę jeszcze jedną rzecz - wykupujący samochód (za ostatnią ratę leasingową) jeśli nie chce płacić podatku to musi samochód przetrzymać min. pół roku.
          Tak więc myślę, że najbardziej korzystne dla Ciebie (jako dla osoby fizycznej) będzie zakup auta poleasingowego bezpośrednio z firmy leasingowej

W necie sporo firm oferuje samochody poleasingowe (za żywą gotówkę można naprawdę dobrych cenach kupić dobry sprzęt) w większości przypadków widzisz przynajmniej historię auta i sam decydujesz czy je nabyć, czy też wziąść "igłę" z Niemiec z małym przebiegiem w "okazyjnej" cenie :diabelski_usmiech

Powodzenia
          Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
          Jark7
          było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• aro_40
            RS
            • 2007
            • 1529
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Dzięki wszystkim.
            Mniej więcej orientuję się jak działa leasing. Zamieszczając post miałem bardziej na myśli czy rynek przypadkiem nie podsuwa dziwnych rozwiązań typu ty przejmujesz płatności i auto, ale umowa jest nadal na mnie...
            A sama sprawa jest juz nieaktualna facet wszystkie ceny podał netto tylko zapomniał o tym napisać
            If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• 4x4BKF
              L&K
              • 2010
              • 1279

Zamieszczone przez aro_40
              Dzięki wszystkim.
              Mniej więcej orientuję się jak działa leasing. Zamieszczając post miałem bardziej na myśli czy rynek przypadkiem nie podsuwa dziwnych rozwiązań typu ty przejmujesz płatności i auto, ale umowa jest nadal na mnie...
              A sama sprawa jest juz nieaktualna facet wszystkie ceny podał netto tylko zapomniał o tym napisać
              Kwoty leasingu są zawsze podawane netto. Leasing to opcja przede wszystkim dla tych którzy mają duże dochody przy bardzo niskich kosztach (np. praca twórcza jak architekt itp.)
              Kwotę netto wpisujesz w koszty i odliczasz od podatku dochodowego a VAT i tak byś zapłacił więc nawet się o tym nie wspomina.
              Przejęcie leasingu na osobę fizyczną lub odkupienie auta jest możliwe bez problemu bo 99% firm leasingowych to de facto banki i na współprace z osobami fizycznymi tez są otwarci.
              Wykup? To zależy od umowy leasingowej i jaką opcję w niej wybrałeś.
              4x4

Komentarz

Pracuję...